Λειτουργία και φυσιολογία της πέψης στον άνθρωπο. Απορρόφηση πρωτεϊνών, λιπιδίων, υδατανθράκων.
Κρέας και προϊόντα του. Σύσταση, πέψη και διατροφική αξία.
Γάλα και γαλακτοκομικά. Σύσταση, πέψη και διατροφική αξία.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
1. Διατροφή και Χημεία Τροφίμων στη δημόσια υγεία. Κ. Κοτροκόης, Ε. Παπαδογιαννάκης. Εκδόσεις Πασχαλίδη.
2. Εισαγωγή στη διατροφή του ανθρώπου. Gibney MJ, Vorster HH, Kok FJ. (μετάφραση). Εκδόσεις Παρισιάνου.
3. Εγχειρίδιο διατροφής. HK Biesalski (μετάφραση). Εκδόσεις Πασχαλίδη.
4. Σημειώσεις. |